Steenwijker vishandel

Assortiment

Steenwijker vishandel heeft een enorm assortiment! 

Een nieuwe naam: tijd voor een aanpassing in ons assortiment. 

Tegen het weekend breiden we ons standaard assortiment verse vis (kabeljauw, zalm, met daarnaast pangasius* en heek*) uit met diverse vissoorten, afhankelijk van het seizoen: schol(filet), kabeljauwhaas, makreel, zeebaars, (zalm)forel, rode poon, sliptong. Uw speciale wensen kunnen we op bestelling leveren.

*ontdooid

Diverse roerbakgerechten.

Met Indiase of Franse kruiden gemarineerde visroerbakvis. 1/3 zalmfilet, 1/3 pollak en 1/3 geblancheerde groentes (bamboescheuten, sugarsnaps, paprika, prij). Even voorzichtig omscheppen in de koekenpan, een aardappeltje of rijst erbij en u heeft een heerlijke maaltijd op tafel!

Vis-bami met wokgroente, gerookte zalm en garnalen. Even in de koekenpan en smullen maar!


Gebakken vis.

Wij bakken onze vis op bestelling zodat u uw visje lekker warm kunt opeten of mee naar huis nemen. Onze standaard lekkerbek maken wij van verse kabeljauwfilets (deze is veruit favoriet), daarnaast bieden wij ook heek en pangasius aan.

Verder kunnen wij alle 'vis van de dag' voor u frituren

Kibbelingis een verbastering van het woord "kabeljauwwang". Deze wangetjes werden apart uitgesneden en werden ooit als "kibbeling" aangeboden. De originele kabeljauwwangetjes hebben een zeer aparte eigen smaak. Door de hoge prijs van de kabeljauw wordt tegenwoordig vaak met andere vissoorten gewerkt, zoals pollak, heek, wijting en koolvis.

Steenwijker vishandel bakt kibbeling van pollak en blijft daarmee dicht bij de oorspronkelijke smaak.


Onze verschillende Wijko sauzenmaken deze gezonde vissnack tot een traktatie voor jong en oud.

Haring

De hele dag vers van het mes!

Aan de staart, in stukjes of op een broodje, wel of geen ui, een haring is altijd lekker. Én gezond! Een haring bevat veelonverzadigde vetten. Deomega-3-vetzurenzorgen voor eenverlaging van het slechte LDL-cholesterolin je bloed. Dat verlaagt het risico op hart en vaatziekten.

Haring bevat bovendien vitamine A, B, D en E en calcium, ijzer, kalium, magnesium en fosfor.

Vanwege het hoge eiwitgehalte en de goede kwaliteit van de eiwitten helpt haring bij het herstel na sporten. Bijvoorbeeld bij spieropbouw of –herstel.

Dit jaar is de nieuwe haring ook weer boterzacht en heerlijk van smaak. Het is raadzaam twee keer per week vis te eten, waarvan één keer vette vis.


Gerookte vis

Ons standaard assortiment gerookte vis bestaat uit:

spekbokking

brado

harde bokking

haringkoninkjes

makreel (filet)

zalm (koud & warm gerookt)

palingfilet

Lough Neagh gerookte wilde paling

Zuur

Zure haring en rolmops van Lijster

Diversen

Frisdranken, salades, slaatjes.

Wij frituren in arachide(pinda)olie

Arachideolie bevat een hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een relatief laag percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor wordt arachideolie als een van de beste oliesoorten beschouwd als het gaat om langdurig verhitten. 


Copyright Steenwijker Vishandel © 2016. Alle Rechten Voorbehouden