Steenwijker vishandel

Uit de pers

Dit voorjaar was het vijf jaar geleden dat Robert en Karin Kuiper Zwolle's vishandel overnamen van de familie Verhagen. Tijd voor een naamswijziging.


'Vaak wordt er gevraagd wanneer we in Zwolle staan of dat we uit Zwolle komen' lacht Robert Kuiper. 'Trouw leggen we dan uit dat de naam afkomstig is van Roelof Zwolle, die in '46 in Steenwijk een vishandel aan de Tukseweg startte. Na de overname in 2011 had een naamswijziging voor ons geen eerste prioriteit. De vaak gemaakte link met de plaats Zwolle en de Urker-, Volendammer en Frieze collega's in onze plaats brachten ons op het idee om na 70 jaar de bedrijfsnaam te veranderen in Steenwijker vishandel. Een passende naam voor een viszaak die al zo lang in Steenwijk gevestigd is.'

Kuiper vervolgt: 'een naamswijziging is natuurlijk een mooie aanleiding meer zaken ten uitvoer te brengen. Zo zijn de tl-armaturen in de wagen vervangen door energiezuinige ledverlichting, is het traditionele rood-wit-blauw van de buitenkant overgespoten met een frisse blauwe kleur en heeft Promomakerij Steenwijk de belettering en het nieuwe bedrijfslogo aangebracht. Klanten waarderen onze schone verkoopwagen en nu ziet hij er aan de binnen- en buitenkant dan ook weer 'als nieuw' uit.' Daarnaast is ook het hele team, bestaande uit Robert en Karin, zoon en zaterdaghulp Martijn en steun en toeverlaat Trientje Mulder, in nieuwe bedrijfskleding gestoken.


'Eén ding blijft onveranderd en dat is de kwaliteit die we willen leveren', besluit Robert. 'Lekkerbekken van verse kabeljauw, elke dag gebakken in nieuwe arachide(pinda)olie die het resultaat nog lekkerder maakt, versgebakken kibbeling met een breed scala aan sauzen en natuurlijk de Hollandse nieuwe, dagelijks vers van het mes. Oook onveranderd is het goede contact met de mensen. Omdat ze vaak moeten wachten op de warme vis is er vaak tijd voor een praatje. Lief en leed wordt aan de kraam gedeeld'.


Na drie generaties komt er nu dus een eind aan Zwolle's vishandel. 'Onlangs zei een oude man tegen mij: 'ie loop'n net as oen vèder'. Mijn vader (Vè Kuper) stamde uit 1902 en overleed al 36 jaar geleden. Dan voel ik me een echte Steenwijker.... de visboer van Steenwijker vishandel'.


Copyright Steenwijker Vishandel © 2016. Alle Rechten Voorbehouden